Sijoituskoirasta

nasseseikkailee

Sijoituskoira on koira jonka omistajuus säilyy luovuttajalla (yleensä koirankasvattaja), niin kauan kunnes koira pennutetaan tai sovittujen ehtojen mukaisesti.

Rallytax kennel on pieni kotikenneli, joten koiramäärä on pidettävä suht pienenä. Siitä syystä etsin välillä pennuille yhteistyökykyisiä sijoituskoteja. Sijoituskoiraa kannattaa aina kysyä, mikäli sellainen kiinnostaa.

Sijoituskoti vastaa koiran normaaleista elämisen kuluista, rokotukset yms. Luovuttaja maksaa kaikki jalostukseen liittyvät kulut, terveystarkastukset, näyttely- ja koemaksut. Haltijan (sijoituskodin) vastuisiin kuuluu mm. ilmoittaa nartun alkaneet juoksut ja mahdolliset terveysongelmat.

Yleensä pyrin sijoittamaan koirat lähelle itseäni, koska Karkekarvainen Kääpiömäyräkoira on trimmattava rotu. Näyttelyissä on täysin turha käydä trimmaamattoman koiran kanssa. Otan sijoituskoirasta lähes aina vakuusmaksun, joka palautetaan haltijalle sijoitussopimuksen täytyttyä tai jos koiraa ei ole käytetty jalostukseen jää vakuusmaksu luovuttajalle.

Sijoituskoiran haltijoiden kanssa sovitaan yhdessä koska koira menee näyttelyihin ja koska kokeisiin. Ei ole tarkoituksen mukaista että joka viikonloppu oltaisiin sijoituskoiran kanssa jossain menossa, eikä haltijan tarvitse osallistua mitenkään ellei hän erityisesti niin halua. En myöskään pidätä itselläni koiran näyttely-, koe- tai kilpailuoikeuksia, joten jos haltija haluaa voi hän koiran kanssa harrastaa niin aktiivisesti kuin itsestä hyvälle tuntuu.

Tietoa lisää Suomen Kennelliiton Mikä on siijoituskoira? sivustolta.