Esittely

Rallytax kennel on pieni kotikennel, joka kasvattaa pääasiassa Karkeakarvaisia Kääpiömäyräkoiria. Koiria meillä kotona on vakituisesti kolme kappaletta. Koirat elävät tavallista kotikoiran elämää, osana meidän perheen arkea.

Olen harrastanut koirieni kanssa monipuolisesti eri lajeja. Lajeihin on kuulunut mm. Agilityä, Rally-tokoa, Tokoa, Nose Work sekä näyttelyissä käyminen. Mahdollisuuksien mukaan olen käynyt myös käyttöpuolen kokeissa (Mejä ja Pika).

Tavoitteenani on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia ja näköisiä kääpiömäyräkoiria. Luonteeltaan reippaita ja iloisia, moneen harrastukseen sopivia koiria. Ennen kaikkea kuitenkin terveitä ja mukavia kotikoiria.

Karkeakarvainen Kääpiömäyräkoirasta

Kääpiömäyräkoiraksi määritellään koira jonka rinnanympärys on nartuilla 30 – 35cm ja uroksilla 32 – 37cm. Mitta otetaan rintakehän syvimmästä kohdasta. Painoltaan Kääpiömäyräkoirat ovat yleensä noin 4 – 6kiloisia, eli noin puolet normaalikokoisen Mäyräkoiran painosta.

Kääpiömäyräkoirat elävät usein perheen keskellä, lemmikkinä kotisohvalla tai harrastuskaverina. Yleisimpiä harrastusmuotoja Karkeakarvaiselle Kääpiömäyräkoiralla on näyttelyt, metsästyskoirien jäljestämiskokeet ja Rally-Toko.

Kääpiömäyräkoiria käytetään harvoin käytännön metsästykseen. Tämä ei kuitenkaan tee koirista riistavietittömiä. Mäyräkoira on metsästyskoira koosta riippumatta, joten riistaviettiä kuuluu löytyä vaikka sille ei niin käyttöä olisikaan.

Kennelnimestä
Rallytax kennelnimi sai alkunsa Rally-Tokosta. Etsiskelin itselleni kennelnimeä, joka kuvaisi jollain tapaa koiriani tai meitä yhdessä. Ensimmäinen laji missä olen kisannut oman koirani kanssa oli Rally-Toko. Suomen Rally-Tokoyhdistys kuvaa lajia näin, ”Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin hännät heiluen”. Kuvaus sopii loistavasti myös kaikkeen meidän omaan harrastamiseen.

Nimeen piti löytää jokin hyvä jatko. Ruotsinkielen Mäyräkoiraa tarkoittava sana Tax rimmasi kivasti Rally sanan kanssa, joten päätin yhdistää ne.

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä,
Suomen Kennelliitto ry
Suomen Koirankasvattajat ry
Suomen Mäyräkoiraliitto ry
Tammermaan Mäyräkoirakerho ry